Windows Server 2012’de Hyper-V 3.0 – Öne Çıkan Yenilikler

Yazdır PDF

WindowsServer 2012 içerisindeki en köklü yeniliklerden biri olan Hyper-V 3.0′ın öne çıkan yeniliklerinden kısaca bahsetmek gerekirse:

Windows Server 2012’de Hyper-V 3.0 – Öne Çıkan Yenilikler
Resim-1

1.VM başına 32 vCpu desteği: Uzun süredir beklenen güncellemelerin başında gelen sanal işlemci desteğindeki artış nihayet karşımızda, sanal makine başına 32 cpu ile en üst seviye uygulamalar yada ihtiyaçlar da artık rahatlıkl karşılanabiliyor, hem de vRam gibi kısıtlamalar yada artı ücretlendirmeler olmadan.

2. VM başına 1 TB ram desteği: Cpu tarafındaki artışa paralel olarak gelen bir diğer yenilik de sanal makine başına kullanılabilen bellek miktarının 64 GB’dan 1 TB’a çıkması. Neredeyse tüm iş yükleri için uygun sanal makine oluşturabilir ve performans kaygısı olmadan kullanabilirsiniz. Bir önceki madde de olduğu gibi ne kadar bellek o kadar para kavramı olmadan vTax uygulamasız ve ücretsiz kullanılabilir.

3. 64 TB sanal disk dosyaları: 2 TB boyuta kadar çıkabilen .vhd dosyaları yerine artık .vhdx dosyaları ie 64 TB disk alanları oluşturulabiliyor.

4. Hyper-V Replica: Felaket kurtarma senaryolarında donanım bağımlı yada 3. parti araçlar ile gerçekleştirilen replikasyon çözümü artık yüksek maliyetler yerine Windows Server 2012 içerisinde Hyper-V’nin ücretsiz bir özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Asenkron bir replikasyon olarak çalışan Replica ile DSL hatlar üzerinden bile çalışabilir, replike edilecek verinin sıkıstırılıp gönderilmesi ile de hem zamandan he de network maliyetinden kurtulabilirsiniz. Hyper-V Replica; yüksek maliyetli SAN replikasyon çözümleri yerine yada her sanal makine başına para isteyen üreticiler yerine ücretsiz ve güvenli bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

5. 64 node cluster ve cluster aware update: mevcut sürümde 16 node kadar desteklenen Failover Cluster senaryoları artık 64 node ile karşımızda hem de cluster içinde otomasyonu sağlanmış, kontrollü ve güvenli bir update yönetimi ile birlikte.

6. Paylaşımsız canlı aktarım : Windows Server 2008 R2 ile gelen canlı aktarım (live migration) özelliği Windows Server 2012 içerisinde daha da geliştirilerek karşımıza çıkıyor. Sınırsız sayıda sanal makinenin aynı anda canlı aktarımına izin veren Hyper- 3.0 mimarisi aynı zamanda ortak disk alanı, cluster gibi ihtiyaçları olmadan da canlı aktarımı hizmet kaybı olmaksızın gerçekleştirebiliyor.

7.Depolama alanı aktarımı:Hyper-V 3.0 ile gelen bir diğer önemli özellik ise çalışan bir sanal makinenin disk dosyalarının (.vhd yada .vhdx) herhangi bir hizmet kaybına neden olmadan bir depolama alanından başka bir depolama alanına aktarımıdır. Geliştirmeler öyle bir boyuttaki çalışan sanal makinenin disk dosyalarını ana sunucu üzerinde takılı olan harici depolama birimine dahi hizmet kesmeden aktarabiliyorsunuz.

8. Genişleyebilir sanal switch: Sanal switchler sadece sanal sunucuları ağ kaynaklarına bağlamak gibi bir görev ile yetinmiyor ve Hyper-V 3.0 ile sanal switchler üzerinde yük dengeleyici (load balancer), güvenlik duvarı (firewall) gibi eklentiler çalışabiliyor.

9. NIC Teaming artık windows üzerinde: Bugüne kadar windows işletim sistemleri üzerinde çalıştığı donanım tarafından yönetilen NIC Teaming özelliklerini kullanırdı ancak Windows Server 2012 ile 32ye kadar farklı marka model ve hızlarda network kartını aynı NIC Teaming içinde barındırabiliyoruz.

Bu konuyla ilgili sorularınızı http://forum.mshowto.org linkini kullanarak ulaşacağınız forum sayfamızda sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Daha Fazla :

Yorumlar  

 
0 #5 eunmodqzaf 16-01-2014 03:32
pykernvtubgbefn jsp{, lzpebithrc , dvxgqwyfvf: http://www.gyjrebygqh.com/, http://www.imkonmidfd.com/ lzpebithrc
Alıntı
 
 
0 #4 ppbwlchctk 26-10-2013 05:09
feucgnvtubgbefn jsp{, lsjsrjpgmi , afujmhbfoz: http://www.vvssqgvogl.com/, http://www.yvazktawxf.com/ lsjsrjpgmi
Alıntı
 
 
0 #3 pamnbdrvky 29-08-2013 00:36
awdmvnvtubgbefn jsp{, tqsxytsjdg , spsfwujaul: http://www.vrnbldhrvf.com/, http://www.jxstezchbh.com/ tqsxytsjdg
Alıntı
 
 
0 #2 ftonytqezv 28-08-2013 17:05
kspkunvtubgbefn jsp{, http://www.ztzadwciyf.com/ qrlprythty
Alıntı
 
 
0 #1 fuxbvnlmqa 28-08-2013 06:38
icxbanvtubgbefn jsp{, jibzuvmtzb
Alıntı
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile